Nabídka korpusů,příchutí,krémů
Nabídka na složení dortu :
Nabídka korpusů:
- Světlý - piškotový
- kakaový - piškotový
- ořechový - piškotový
- hutný čokoládový - kefírový
- čokoládový třený
- red velvet
- mramorový – piškotový
- mrkvovo banánový s ořechy
Nabídka krémů :
· Pudinkový krém : smetanový,vanilkový,čokoládový,malinový,jahodový,citronový
· Tvarohový krém : -hutnější /tvaroh,cukr,pudink vanilkový nebo smetanový,máslo/
-lehký /tvaroh,mascarpone,šlehačka,cukr/
- stracciatella /tvaroh,mascarpone,šlehačka,cukr,čokoláda/
Netypické : ořechový,mátový,mangový,citronový,pomerančový
· Pařížská šlehačka : - lehká /složení: čerstvá smetana 33%, cukr, holandské kakao./
- - těžká /složení: čerstvá smetana 33%, cukr, holandské kakao, čokoláda, máslo/
Možné povrchy dortů:
· krém – viz nabídka krémů
· čokoláda
· potahová hmota – barva sněhově bílá,lze barvit do všech odstínů- /složení: cukr a glukóza -je jemnější, ale sladší než marcipán/
· pravý marcipán /dávám vždy v kombinaci s potahovou hmotou – pozor,dort nebude mít čistě bílou barvu,ale spíše smetanovou po mandlích/
· dort je možno dále proložit ovocem – jahody, maliny, višně, lesní směs, banány,mandarinky apod nebo lehce promazat marmeládou – višňová, malinová, jahodová, borůvková, rybízová, meruňková
Dozdobení dortů: dortové svíčky, svíčky-čísla,plastové figurky, čerstvé květiny se připočítají k ceně dortu dle aktuálních cen dodavatelů.
Dorty vícepatrové lze libovolně kombinovat. Dorty jsou vyztužené.
Všechny figurky,květiny a ozdoby jsou vyrobeny z potahové hmoty,ne z pravého marcipánu. Lépe se s ní pracuje,vyniknou barvy i detaily.
Nejoblíbenější kombinace :
Mramorový korpus,mascarpone tvaroh krém a maliny,obmazáno pařížským krémem
Pro milovníky čokolády :
Čokoládový mechový korpus,stracciatella krém,pařížský krém
Cena dortů je dle pracnosti od 250 do 350kč/kg. /nejčastěji 280kč/kg/
U 3D dortů,obzvláště aut a složitějších tvarů počítejte s váhou kol . 4kg.
Váha klasického kulatého dortu /24cm/ se pohybuje od 2,5 do 3,5 kg,podle zvolené náplně a množství zdobení na dortu.
Ke korpusu čokoládovému mechovému,ořechovému a mrkvovo banánovému s ořechy a red velvet přičítám ke konečné ceně 50,-kč.
Podložky pod dort stojí průměrně 10kč, podložky k vícepatrovým dortům jsou cenově od 80 do 100,- kč .
Dorty svatební,klasické třípatrové kulaté mají cca od 8 do 13kg.Čtvercové jsou o něco těžší.